Vårterminen 2020

Under hösten 2019 provade vi att låta Spårarna ha en egen dag, vilket visade sig fungera bra! På vårterminen 2020 kommer Upptäckare och Äventyrarna ha möten tisdagar, medan Spårarna (åk. 2-3) har möten på onsdagar.

Välkommen till en ny termin med scouterna!

Nästa vecka, den 28 augusti, inleder vi höstterminen för nya och gamla scouter. Vi träffas som vanligt kl 18.15-19.45 i Scoutstugan. Första och andra träffen kommer vi att ha Prova På-kvällar då alla som funderar på scouting är välkomna! Allmänt Läs mer »

ÅRSMÖTE: Välkommen på årsmöte tisdag 10 april

Tisdag 10 april håller vi årsmöte kl 20.00 i Scoutstugan efter ordinarie tisdagsmöte. Välkommen!

Dags för ett nytt scoutår!

Efter jullovet börjar skolan och med den en ny spännande termin med Stocksunds scoutkår! Terminen inleds den 16 januari, som vanligt kl 18.15 i Scoutstugan. Då är också nya scouter välkomna att prova på våra tisdagsträffar. Kanske har du någon Läs mer »

Lyckad och solig hösthajk i Görväln

Inalles 26 glada scouter, ledare och föräldrar gav sig ut i Görvälns naturreservat i Järfälla i lördags för att tillbringa hösthajken i höstsolen bland höstlöv och jätteekar och övernatta i den lilla scoutstugan eller under vindskydd efter en stämningsfull lyktvandring Läs mer »

Dags att börja packa?

Här kommer packlistan till hösthajken. Dags att börja kolla i förråden om sovsäcken är tillräckligt varm – alla från 5:an och uppåt kommer att övernatta utomhus! Yngre scouter  sover i stuga. 

Praktisk info om hösthajken 21-22 oktober

Hösthajken går till Görvälns naturreservat i Järfälla. Det blir vikingatema, och färden dit går med buss från Danderyds sjukhus.  Praktisk info Anmälan:  Swisha 175 kr/barn till 070 236 83 83 (Jens Wintzer) Avfärd lördag 21/10: Samling kl 9.10 vid hållplats B, Läs mer »

Paddling till Kaninholmen på söndag 24.9

På söndag är det dags! Vi samlas vid båthuset nedanför Cedergrenska tornet 10.00 och kommer tillbaks till samma ställe vid kl. 15.00. Ta med: Vettiga kläder, flytväst om ni har, matgrejor (kåsa, tallrik, bestick) och 1 liter vatten. Om någon Läs mer »

Hösten är i full gång i Stocksund

Nu har vi redan hunnit med tre tisdagsträffar och kan glädja oss åt flera nya medlemmar i Stocksunds scoutkår! Prova-på-träffarna har redan varit, men om du är intresserad av att bli scout eller scoutledare hos oss är det bara att Läs mer »

Höstterminen 2017 börjar den 29 augusti

  Äntligen är det dags för höstterminen! Den 29 augusti välkomnar vi gamla och nya scouter (från åk 2 och uppåt). Vi träffas på tisdagar 18.15  – 19.45  vid vår fina scoutstuga på Stockbyvägen 10. Programmet kommer publiceras snart, men Läs mer »