Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

På mötena är vi ofta ute, lär oss saker om naturen och varandra. Vi leker en massa lekar, gör eld och kanske paddlar kanot. Åtminstone en gång per termin åker vi iväg på hajk ute i skogen, det brukar vara det bästa oc mest spännande (förutom lägret förstås)!

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-12 år?

Jens är avdelningsledare i Stocksunds Scoutkår. Du kan ringa Jens på 08-6539030, helst mellan klockan 18-20 eller skicka ett mejl till   jens@wintzer.se

Anmäl er här!

Länk till anmälan